Jehněčí karé na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Kerblík
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Bageta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí hřbet
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1511 kcal
  • Sacharidy 145 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 1833 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 145 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 953.2 mg
  • Vláknina 13272.8 mg
  • Vitamín A 13272.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V misce smícháme olivový olej s cibulí, česnekem a čerstvě nasekanými bylinkami. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Jehněčí hřbet omyjeme, osušíme a nakrájíme na kotlety. Okraje nakrojíme. Kotlety potřeme bylinkovou marinádou, dáme do mísy a necháme přes noc marinovat.

  • 3

    Maso vyjmeme z marinády a necháme důkladně okapat na misce tak, aby okapaná marináda zůstala na misce. Hřbet pečeme na grilu asi 10 minut, během pečení několikrát otočíme a potíráme marinádou. Jako přílohu podáváme bagetu.

Komentáře k receptu