Jehněčí karé na bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1511 kcal
- Sacharidy 145 g
- Tuky 71 g
- Sodík 1833 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 145 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 953.2 mg
- Vláknina 13272.8 mg
- Vitamín A 13272.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V misce smícháme olivový olej s cibulí, česnekem a čerstvě nasekanými bylinkami. Osolíme a opepříme.
-
2
Jehněčí hřbet omyjeme, osušíme a nakrájíme na kotlety. Okraje nakrojíme. Kotlety potřeme bylinkovou marinádou, dáme do mísy a necháme přes noc marinovat.
-
3
Maso vyjmeme z marinády a necháme důkladně okapat na misce tak, aby okapaná marináda zůstala na misce. Hřbet pečeme na grilu asi 10 minut, během pečení několikrát otočíme a potíráme marinádou. Jako přílohu podáváme bagetu.