Grilovaní pstruzi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pažitka
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 8 ks Žampiony čerstvé
  • 12 plátek Anglická slanina
  • 1 kg Pstruh
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 2764 mg
  • Vláknina 19633.5 mg
  • Vitamín A 19633.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř do nich vetřeme sůl. Potom je pokapeme polovinou citronové šťávy a dovnitř vložíme snítku rozmarýnu. Pstruhy zabalíme do plátků slaniny, kterou připevníme párátky.

  • 2

    Očistíme žampiony a vydrhneme vlhkou utěrkou. Olivový olej smícháme s tymiánem, solí a zbytkem citronové šťávy. Touto směsí žampiony potřeme.

  • 3

    Pstruhy vložíme do alobalových misek na grilování a na grilu je opékáme 5 minut z každé strany, dokud není slanina pěkně křupavá. Žampiony grilujeme také v alobalových miskách. Grilované pstruhy podáváme se žampiony posypané čerstvou pažitkou a ozdobené měsíčky citronu.

Komentáře k receptu