Gratinované krevety se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Anglická slanina
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 2 kávová lžička Pepř cayenský
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 254.9 mg
  • Vláknina 4161 mg
  • Vitamín A 4161 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety podél hřbetu nařízneme a odstraníme tmavé střívko. Rozpustíme máslo, necháme trochu vychladnout a krevety jím potřeme a posypeme je cayenským pepřem.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky a česnek překrojíme napůl. Slaninu nakrájíme na proužky.

  • 3

    Krevety napichujeme na špízy střídavě se slaninou, cibulí a česnekem.

  • 4

    Špízy s krevetami opékáme na grilu 5 minut z každé strany.

  • 5

    Smícháme ocet, olej, vývar, sůl a pepř a špízy s krevetami během grilování touto směsí potíráme.

Komentáře k receptu