Gratinované krevety se slaninou
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Anglická slanina
- 400 g Krevety tygří - loupané
- 2 kávová lžička Pepř cayenský
- 4 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 23 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 254.9 mg
- Vláknina 4161 mg
- Vitamín A 4161 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety podél hřbetu nařízneme a odstraníme tmavé střívko. Rozpustíme máslo, necháme trochu vychladnout a krevety jím potřeme a posypeme je cayenským pepřem.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky a česnek překrojíme napůl. Slaninu nakrájíme na proužky.
-
3
Krevety napichujeme na špízy střídavě se slaninou, cibulí a česnekem.
-
4
Špízy s krevetami opékáme na grilu 5 minut z každé strany.
-
5
Smícháme ocet, olej, vývar, sůl a pepř a špízy s krevetami během grilování touto směsí potíráme.