Špíz s tuňákem a hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 24 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 66.5 mg
- Draslík 602.9 mg
- Vláknina 3912.5 mg
- Vitamín A 3912.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuňáka nakrájíme na kostky o straně 4 cm a vložíme spolu s kuličkami hroznového vína do porcelánové nádoby. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vnitřek pečlivě vybereme. Vložíme do misky, do které přidáme šťávu z citrónu a olej. Směs dobře promícháme a vlijeme na tuňáka s hrozny, zamícháme a necháme hodinu v chladu odležet. Poté na grilovací jehly střídavě napichujeme tuňáka a víno. Špízy opékáme na venkovním grilu za častého obracení 7-8 minut. Dochutíme solí a pepřem.
-
2
Marinádu přendáme do malého rendlíku a na mírném ohni přivedeme k varu. Přidáme cukr, ocet a povaříme do doby, než cukr začne karamelizovat. Ihned odstavíme a přelijeme do servírovacích mističek.
-
3
Špízy rozdělíme na talíře, můžeme ozdobit plátky citrónu a strouhanou kůrou.