Tuňákové filety s vermutem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Tuňák obecný
  • 30 g Ančovička - filety
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 g Olivy černé
  • 50 g Rajčata Cherry
  • 200 g Cuketa
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 60 ml Dolin - Vermouth
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej stolní
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1015 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 118.2 mg
  • Draslík 715.2 mg
  • Vláknina 6382.5 mg
  • Vitamín A 6382.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme vermut přidáme okapané ančovičkové filety a citrónovou šťávu na kostičky nakrájené máslo, nahrubo nakrájený česnek a 90 g oliv. Vše rozmixujeme, například tyčovým mixérem. Na pánvi zahřejeme olivový olej, opečeme na něm zprudka tuňáka (na každý centimetr tloušťky ryby počítáme asi minutu), vyjmeme a uchováme v teple. Na pánev dáme rozpůlená cherry rajčátka a cuketu nakrájenou na šikmé proužky, pokapeme olivovým olejem a za občasného obracení osmahneme dozlatova. Do pánve přidáme rozmixovanou směs a 2 minuty za stálého míchání vaříme, pak přidáme zbývající olivy, koriandr a dobře promícháme. Na talíře rozložíme listy salátu, na ně položíme porce ryby a ozdobně pokapeme trochou omáčky. Zbývající omáčku podáváme v miskách zvlášť.

Komentáře k receptu