Tuňákové filety s vermutem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1015 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 118.2 mg
- Draslík 715.2 mg
- Vláknina 6382.5 mg
- Vitamín A 6382.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nalijeme vermut přidáme okapané ančovičkové filety a citrónovou šťávu na kostičky nakrájené máslo, nahrubo nakrájený česnek a 90 g oliv. Vše rozmixujeme, například tyčovým mixérem. Na pánvi zahřejeme olivový olej, opečeme na něm zprudka tuňáka (na každý centimetr tloušťky ryby počítáme asi minutu), vyjmeme a uchováme v teple. Na pánev dáme rozpůlená cherry rajčátka a cuketu nakrájenou na šikmé proužky, pokapeme olivovým olejem a za občasného obracení osmahneme dozlatova. Do pánve přidáme rozmixovanou směs a 2 minuty za stálého míchání vaříme, pak přidáme zbývající olivy, koriandr a dobře promícháme. Na talíře rozložíme listy salátu, na ně položíme porce ryby a ozdobně pokapeme trochou omáčky. Zbývající omáčku podáváme v miskách zvlášť.