Mořská štika pod listovým těstem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibulka jarní
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 600 g Mořská štika - filety
  • 250 g Listové těsto
  • 200 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar rybí
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 873 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 175.8 mg
  • Draslík 622.7 mg
  • Vláknina 4455 mg
  • Vitamín A 4455 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci zahřejeme olivový olej, zesklovatíme na něm na kroužky nakrájené jarní cibulky, podlijeme je bílým vínem, poté vývarem a tekutinu zredukujeme na třetinu. Přilijeme smetanu, provaříme a zredukujeme. Zapékací mísu vymažeme máslem, vlijeme do ní omáčku a přidáme na kousky nakrájené filety. Listové těsto rozválíme do velikosti zapékací mísy, položíme jej na mísu a pomažeme našlehaným žloutkem. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 30 minut, až je těsto zlatavé.

Komentáře k receptu