Mořská štika pod listovým těstem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 33 g
- Sodík 873 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 175.8 mg
- Draslík 622.7 mg
- Vláknina 4455 mg
- Vitamín A 4455 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci zahřejeme olivový olej, zesklovatíme na něm na kroužky nakrájené jarní cibulky, podlijeme je bílým vínem, poté vývarem a tekutinu zredukujeme na třetinu. Přilijeme smetanu, provaříme a zredukujeme. Zapékací mísu vymažeme máslem, vlijeme do ní omáčku a přidáme na kousky nakrájené filety. Listové těsto rozválíme do velikosti zapékací mísy, položíme jej na mísu a pomažeme našlehaným žloutkem. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 30 minut, až je těsto zlatavé.