Pstruh na ryzlinku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 42 g
- Sodík 625 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 1147.5 mg
- Vláknina 662.5 mg
- Vitamín A 662.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 143.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 210 °C. Šalotky nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na 20 g másla. Poté jimi vyložíme pekáč. Očištěné a osušené ryby položíme do pekáčku, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. V troubě pečeme 25 minut. Z upečených ryb opatrně odstraníme kůží a položíme je na předehřátý podnos.
-
2
Šťávu propasírujeme přes síto a vlijeme do kastrůlku. Při vysoké teplotě prudce redukujeme, poté přilijeme smetanu a pomalu přivedeme k varu. Přidáme po kouscích máslo a omáčku dobře vymícháme a přelijeme přes ryby.