Špagety s krevetami na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 35 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 93.9 mg
- Vláknina 6542.8 mg
- Vitamín A 6542.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci v osolené vodě vaříme špagety, až jsou měkké. Přecedíme je a necháme na teple.
-
2
V mezičase ve velkém hrnci na oleji mírně orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme krevety, které jsme vyloupali a odstranili hřbetní žilku a 2 lžíce pokrájené petrželové nati. Dobře promícháme, vlijeme víno a asi 2 minuty povaříme. Na závěr přidáme citronovou šťávu a vaříme, dokud krevety nedostanou růžovou barvu.
-
3
Ke krevetám do hrnce přidáme špagety, ochutíme solí a pepřem, dobře zamícháme a přesypeme na mísu. Na míse ozdobíme zbylou petrželovou natí a ihned podáváme.