Těstoviny se srdcovkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 11 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 74.7 mg
- Vláknina 5555.8 mg
- Vitamín A 5555.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Živé srdcovky nejprve přebereme. Nepoužijeme ty, které se při poklepu nezavřou, a ty, které mají lasturu poškozenou. Poté je za občasného potřesení vaříme ve velkém hrnci zhruba pět minut ve vodě s vínem. Uvařené srdcovky vybereme z hrnce, nepoužijeme ty, které se neotevřely, a zchladíme je vodou a vyloupeme. Víno s vodou, v níž se mušle vařily, přecedíme přes gázu do rendlíku a vařením zredukujeme na polovinu. Poté dáme stranou.
-
2
Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a necháme na teple.
-
3
V hlubokém rendlíku na oleji mírně orestujeme drobně posekaný česnek, poté přidáme nakrájenou petrželku a vývar z mušlí a dále pomalu vaříme. Do rendlíku vsypeme uvařené těstoviny, srdcovky a dochutíme solí a pepřem. Směs za stálého míchání vaříme zhruba čtyři minuty. Ihned podáváme.