Sépie na víně a rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1169 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 78 g
- Sodík 1525 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 280 mg
- Draslík 1208.1 mg
- Vláknina 7479 mg
- Vitamín A 7479 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.4 mg
- Vitamín E 6.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sépie dobře omyjeme, osušíme, lehce obalíme v hladké mouce a orestujeme na části rozpáleného oleje.
-
2
V hrnci na zbylém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme víno, přidáme nasekanou petržel, bobkový list, osolíme, opepříme a pár minut povaříme. Potom přilijeme rajčatový protlak, důkladně promícháme, přidáme osmažené sépie, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut povařit.