Losos v hořčično-bramborové krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Pažitka
  • 120 g Cibule
  • 800 g Losos - filety
  • 800 g Kapusta hlávková
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 700 g Brambory
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Lišky čerstvé
  • 40 g Hořčice
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 ml Olej rostlinný
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 734 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 2349 mg
  • Vláknina 19667.5 mg
  • Vitamín A 19667.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 266.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odstraníme vnější listy kapusty, hlávku rozčtvrtíme, odstraníme košťál a kapustu nadrobno nakrájíme. Krátce spaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme.

  • 2

    V horkém másle zesklovatíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kapustu, podlijeme 200 g smetany a provaříme.

  • 3

    Lososa očistíme, osolíme a opepříme. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Horní stranu rybích filetů potřeme hořčicí a navrstvíme bramborovou hmotu, vložíme na horký olej bramborovou hmotou směrem dolů a na mírné teplotě pečeme 6-8 minut, obrátíme a 1-2 minuty dopékáme.

  • 4

    Mezitím na másle osmahneme očištěné houby, přidáme nadrobno nakrájenou pažitku, osolíme a chvíli opékáme. Zbývající smetanu ušleháme, přidáme do kapusty a ochutíme solí a čerstvě nastrouhaným oříškem. Kapustu rozdělíme na talíře, nahoru položíme lososa a ozdobíme liškami.

Komentáře k receptu