Kambala v kapustě s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kambala
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Kerblík
  • 50 g Šalotka
  • 400 g Kapusta hlávková
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Mrkev kořen
  • 350 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 692 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 107 mg
  • Draslík 1767.8 mg
  • Vláknina 10386.5 mg
  • Vitamín A 10386.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 107.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety nakrájíme na 4 stejně velké porce, konce a špičky okrájíme a nakrájíme na drobné kostičky. Každá porce by měla mít asi 100 g. Nakrájené odřezky osolíme a opepříme a necháme v mrazničce lehce zmrznout. Poté rozmixujeme a pomalu přilijeme 150 ml smetany. Mrkev nakrájíme na velmi malé kostičky, které 1-2 minuty blanšírujeme ve vroucí vodě, scedíme a necháme v cedníku dobře okapat. Z kapusty olámeme vnější listy, asi 8 listů oddělíme a krátce blanšírujeme. Protože se při zpracování mohou listy protrhnout nebo zlomit, připravíme si pro jistotu o několik listů víc. Zbývající kapustu rozčtvrtíme, odstraníme košťál, čtvrtiny nakrájíme na tenké proužky a rovněž krátce blanšírujeme. Rybí pyré smícháme s kostičkami mrkve a vymačkanými proužky kapusty. Listy kapusty potřeme rybí směsí a položíme na ně kousky ryby, konce přeložíme a od krátké strany zavineme. Uložíme do chladu, než budeme mít hotovou omáčku.

  • 2

    Otrháme kerblíkové lístky, stonky podusíme s nadrobno nasekanou šalotkou na kousku másla, podlijeme bílým vínem a necháme zredukovat. Přidáme 200 ml smetany a provaříme v krémovou omáčku, kterou propasírujeme a ozdobíme kerblíkovými lístky. Rybí závítky povaříme v páře asi 10 minut, na talíře rozdělíme omáčku a do ní položíme hotové závitky.

Komentáře k receptu