Kambala v kapustě s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 69 g
- Sodík 692 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 107 mg
- Draslík 1767.8 mg
- Vláknina 10386.5 mg
- Vitamín A 10386.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 133.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 107.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety nakrájíme na 4 stejně velké porce, konce a špičky okrájíme a nakrájíme na drobné kostičky. Každá porce by měla mít asi 100 g. Nakrájené odřezky osolíme a opepříme a necháme v mrazničce lehce zmrznout. Poté rozmixujeme a pomalu přilijeme 150 ml smetany. Mrkev nakrájíme na velmi malé kostičky, které 1-2 minuty blanšírujeme ve vroucí vodě, scedíme a necháme v cedníku dobře okapat. Z kapusty olámeme vnější listy, asi 8 listů oddělíme a krátce blanšírujeme. Protože se při zpracování mohou listy protrhnout nebo zlomit, připravíme si pro jistotu o několik listů víc. Zbývající kapustu rozčtvrtíme, odstraníme košťál, čtvrtiny nakrájíme na tenké proužky a rovněž krátce blanšírujeme. Rybí pyré smícháme s kostičkami mrkve a vymačkanými proužky kapusty. Listy kapusty potřeme rybí směsí a položíme na ně kousky ryby, konce přeložíme a od krátké strany zavineme. Uložíme do chladu, než budeme mít hotovou omáčku.
-
2
Otrháme kerblíkové lístky, stonky podusíme s nadrobno nasekanou šalotkou na kousku másla, podlijeme bílým vínem a necháme zredukovat. Přidáme 200 ml smetany a provaříme v krémovou omáčku, kterou propasírujeme a ozdobíme kerblíkovými lístky. Rybí závítky povaříme v páře asi 10 minut, na talíře rozdělíme omáčku a do ní položíme hotové závitky.