Pestrý kompot

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 86 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Hrušky
  • 100 g Meruňky
  • 150 g Hrozinky
  • 200 g Cukr krupice
  • 100 g Jablka
  • 50 g Jahody zahradní
  • 100 ml Rum
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 302.3 mg
  • Vláknina 5883.3 mg
  • Vitamín A 5883.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky a jablka oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a vyjmeme jádřince.

  • 2

    Meruňky omyjeme a vypeckujeme. Jahody omyjeme a zbavíme stopek.

  • 3

    Hrozinky necháme 6 minut máčet v rumu smíchaném s vodou.

  • 4

    Připravené ovoce smícháme dohromady, přisypeme hrozinky, cukr a rozpůlený vanilkový lusk. Vše necháme 60 minut povařit.

  • 5

    Vyjmeme vanilkový lusk a ovoce rozmixujeme na hladkou kaši.

  • 6

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu