Pestrý kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 302.3 mg
- Vláknina 5883.3 mg
- Vitamín A 5883.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky a jablka oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a vyjmeme jádřince.
-
2
Meruňky omyjeme a vypeckujeme. Jahody omyjeme a zbavíme stopek.
-
3
Hrozinky necháme 6 minut máčet v rumu smíchaném s vodou.
-
4
Připravené ovoce smícháme dohromady, přisypeme hrozinky, cukr a rozpůlený vanilkový lusk. Vše necháme 60 minut povařit.
-
5
Vyjmeme vanilkový lusk a ovoce rozmixujeme na hladkou kaši.
-
6
Podáváme vychlazené.