Krém ze sušeného ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 8 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 96.3 mg
- Draslík 198.3 mg
- Vláknina 2404.3 mg
- Vitamín A 2404.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh necháme okapat na cedníku.
-
2
Smícháme žloutek a 25g cukru, postupně vmícháme mouku tak, abychom předešli vzniku hrudek.
-
3
Mléko přivedeme k varu, vmícháme vanilkový cukr, po malých částech ho přilijeme do moučné směsi.
-
4
Umícháme hladký krém, necháme hocela vystydnout, po vystydnutí umístíme nad oheň a přivedeme k varu. Vařící krém odstavíme, necháme opět zcela vystydnout.
-
5
Tvaroh smícháme s mandlovým práškem, zbytkem cukru, rozinkami a uvařeným krémem, přisypeme strouhanou kůru.
-
6
Takto připravený dezert nalijeme do mističek a dáme vychladit.