Krém ze sušeného ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 95 g Cukr moučkový
  • 350 g Tvaroh jemný
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 12 g Cukr vanilka
  • 100 g Hrozinky
  • 6 g Citronová kůra
  • 75 g Mouka mandlová
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 96.3 mg
  • Draslík 198.3 mg
  • Vláknina 2404.3 mg
  • Vitamín A 2404.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh necháme okapat na cedníku.

  • 2

    Smícháme žloutek a 25g cukru, postupně vmícháme mouku tak, abychom předešli vzniku hrudek.

  • 3

    Mléko přivedeme k varu, vmícháme vanilkový cukr, po malých částech ho přilijeme do moučné směsi.

  • 4

    Umícháme hladký krém, necháme hocela vystydnout, po vystydnutí umístíme nad oheň a přivedeme k varu. Vařící krém odstavíme, necháme opět zcela vystydnout.

  • 5

    Tvaroh smícháme s mandlovým práškem, zbytkem cukru, rozinkami a uvařeným krémem, přisypeme strouhanou kůru.

  • 6

    Takto připravený dezert nalijeme do mističek a dáme vychladit.

Komentáře k receptu