Jazyk pečený v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 960 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 143 g
- Sodík 1276 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 127.6 mg
- Draslík 2145.9 mg
- Vláknina 60188.5 mg
- Vitamín A 60188.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 101.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jazyky vně i uvnitř nasolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Z hlav a ploutví, vody, soli, celého pepře, hřebíčku, cibule a kolečka nakrájené mrkve uvaříme vývar, který vaříme cca 20 minut. Procedíme a ještě vaříme, až se objem zredukuje přibližně na 120 ml.
-
2
Připravíme čtyři kusy alobalu dvakrát větší, než jsou ryby, a vymažeme máslem. Ryby položíme doprostřed, na ně položíme vždy plátek slaniny a plátek citronu, vše zabalíme. Na plechu je vložíme na rošt do trouby předehřáté na 230 °C a pečeme zhruba 10-15 minut.
-
3
Nadrobno nakrájíme šalotku a povaříme se smetanou, až se tekutina zredukuje na jednu lžíci. Rybí vývar povaříme se smetanou. Máslo se šalotkovo-vinnou směsí a pažitkou rozmixujeme na hladkou pastu. Při mírné teplotě zahřejeme rybí vývar, po kouscích za stálého šlehání přidáváme šalotkovo-pažitkové máslo, aby vznikla krémová omáčka.
-
4
Balíčky s rybami opatrně otevřeme, ryby necháme vyklouznout na talíře, přelijeme omáčkou a nazdobíme slaninou a citrónem.