Chňapal s pikantní ananasovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 28 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 55.5 mg
- Draslík 918.5 mg
- Vláknina 5268.3 mg
- Vitamín A 5268.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zázvor jemně nasekáme, cibulky i s kusem zelené části nakrájíme nahrubo, papriku na kostičky. Okapaný ananas nakrájíme na kousky.
-
2
Předehřejeme gril. Filety rozložíme na plech potřený olejem a vložíme přibližně 15 cm pod gril. Grilujeme 12-15 minut, vyzkoušíme vidličkou, zda se maso rozpadá.
-
3
V pánvičce rozehřejeme olej a minutu na něm osmahneme cibulky, papriku a zázvor. Přidáme ananas a med. Povaříme 3-4 minuty, zakápneme tabascem a ještě povaříme asi 1-2 minuty.
-
4
Filety rozložíme na talíře a doplníme omáčkou. Podáváme s rýží nebo pečivem.