Ďas s pikantní rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1047 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 2046.7 mg
- Vláknina 7917.5 mg
- Vitamín A 7917.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájené šalotky. Rybu bez kůže a páteře nakrájíme na větší kousky, osušíme kuchyňskou utěrkou a na šalotce osmahneme ze všech stran. Do hrnce přidáme česnek, rajčata, sůl a pepř. Ochutíme kari a cayenským pepřem. Později můžeme pokrm ještě jednou dochutit. Pod pokličkou dusíme při mírné teplotě 20 minut. Přidáme smetanu a dalších 10 minut povaříme. Případně dochutíme.
-
2
Rybu naservírujeme na talíře, polijeme propasírovanou omáčkou a dozdobíme sekanou petrželí.