Ďas s pikantní rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kari koření
  • 400 g Rajčata
  • 50 g Petržel - nať
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 15 g Pepř cayenský
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Mořský ďas
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1047 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 2046.7 mg
  • Vláknina 7917.5 mg
  • Vitamín A 7917.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájené šalotky. Rybu bez kůže a páteře nakrájíme na větší kousky, osušíme kuchyňskou utěrkou a na šalotce osmahneme ze všech stran. Do hrnce přidáme česnek, rajčata, sůl a pepř. Ochutíme kari a cayenským pepřem. Později můžeme pokrm ještě jednou dochutit. Pod pokličkou dusíme při mírné teplotě 20 minut. Přidáme smetanu a dalších 10 minut povaříme. Případně dochutíme.

  • 2

    Rybu naservírujeme na talíře, polijeme propasírovanou omáčkou a dozdobíme sekanou petrželí.

Komentáře k receptu