Medailonky z ďasa se slaninou na zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1077 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 1854.1 mg
- Vláknina 1935 mg
- Vitamín A 1935 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu stáhneme z kůže, odstraníme páteř, maso nakrájíme na větší medailonky. Každý kousek obtočíme plátkem slaniny a spíchneme párátkem.
-
2
Na másle zpěníme polovinu drobně pokrájené šalotky a přidáme na nudličky pokrájené zelí. Zmírníme teplotu, osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a za občasného promíchání necháme 20 minut podusit.
-
3
Šalotku a pokrájenou zelenou petrželku zpěníme na másle, přilijeme víno, necháme lehce odpařit, promícháme se smetanou. Přivedeme k varu a odstavíme, propasírujeme. Do vzniklé omáčky vmícháme drobně nasekanou petrželku, dochutíme solí a pepřem.
-
4
Rybí medailonky osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji pečeme 2 minuty z každé strany. Přidáme k podušenému zelí a 5 minut dusíme. Servírujeme přelité petrželkovou omáčkou.