Krémová lososová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Losos uzený
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 30 g Kerblík
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 900 g Losos obecný
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 724 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 187.4 mg
  • Draslík 1335 mg
  • Vláknina 3700.5 mg
  • Vitamín A 3700.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odkrojky z lososa omyjeme a společně s rozčtvrcenou cibulí, bobkovým listem, solí a několika zrnky bílého pepře dáme do hrnce s vroucí vodou a 30 minut vaříme. Vývar procedíme do hrnce, přidáme čerstvého lososa a na mírném teple necháme přikryté 12-15 minut táhnout.

  • 2

    Rybu vyjmeme, zbavíme kůže a kostí a natrháme na kousky. Vývar procedíme, odměříme 375 ml, v hrnci rozpustíme máslo, osmahneme mouku a postupně příléváme rybí vývar. Vmícháme smetanu. Ochutíme solí, pepřem, šafránem a citrónovou šťávou a necháme přejít varem. Poté polévku odstavíme.

  • 3

    Do polévky vložíme kousky vařeného lososa, polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme proužky uzeného lososa a kerblíkem.

Komentáře k receptu