Salát s krevetami a těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1116 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 66 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 253.4 mg
- Vláknina 14582.5 mg
- Vitamín A 14582.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme al dente. V dostatečně velké míse vyšleháme ocet a olej, ochutíme medem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Horké těstoviny slijeme a vysypeme do připravené marinády. Dobře promícháme a necháme minimálně hodinu stát, dokud těstoviny nevychladnou.
-
2
Z papriky odstraníme semínka a bílé vnitřní části, zbytek nakrájíme na malé kostičky a přidáme k těstovinám. Cibulky nakrájíme nadrobno, a to včetně zelených částí. Vmícháme nadrobno nakrájenou bazalku, krevety a citrónovou šťávu, dochutíme solí, pepřem a česnekem. Uložíme na chladné místo a občas promícháme.
-
3
Těstoviny vtáhnou mnoho koření, musíme salát před podáváním ochutnat a chuť doladit.