Tuňáková terinka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 226.1 mg
- Draslík 190.7 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Tuňáka zbaveného oleje rozdrtíme vidličkou nebo rozmixujeme. Vmícháme vejce, zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr a rajčatový protlak. Osolíme a opepříme. Vše vymícháme dohladka.
-
2
Hotovou směs přendáme do čtyř malých mističek a zapékáme v troubě cca 30 minut.
-
3
Servírovat můžeme vlažné nebo studené zakápnuté citrónovou šťávou.