Plněné sardinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Strouhanka
  • 20 g Ančovička - filety
  • 25 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Oříšky piniové
  • 15 g Cukr krupice
  • 30 g Hrozinky
  • 12 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 kg Sardinka obecná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 236.7 mg
  • Vláknina 3430.5 mg
  • Vitamín A 3430.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinkám odřízneme hlavu, vykucháme a rozložíme naplocho. Položíme kůží nahoru na prkénko a lehce přitlačíme. Vytáhneme páteř a u ocasu odřízneme. Opláchneme ve slané vodě a necháme oschnout.

  • 2

    Na pánvi zahřejeme olej, přidáme strouhanku a krátce osmahneme. Polovinu strouhanky smícháme s hrozinkami, piniovými semínky, ančovičkami, cukrem, petrželí a nakrájenou jarní cibulkou. Osolíme a opepříme. Sardinky naplníme cca 2 lžícemi nádivky a pevně sevřeme a vložíme do zapékací mísy pouze po jedné vrstvě. Poklademe zbývající náplní a strouhankou a pokapeme olivovým olejem. Zapékáme cca 30 minut.

Komentáře k receptu