Plněné sardinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 38 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 236.7 mg
- Vláknina 3430.5 mg
- Vitamín A 3430.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardinkám odřízneme hlavu, vykucháme a rozložíme naplocho. Položíme kůží nahoru na prkénko a lehce přitlačíme. Vytáhneme páteř a u ocasu odřízneme. Opláchneme ve slané vodě a necháme oschnout.
-
2
Na pánvi zahřejeme olej, přidáme strouhanku a krátce osmahneme. Polovinu strouhanky smícháme s hrozinkami, piniovými semínky, ančovičkami, cukrem, petrželí a nakrájenou jarní cibulkou. Osolíme a opepříme. Sardinky naplníme cca 2 lžícemi nádivky a pevně sevřeme a vložíme do zapékací mísy pouze po jedné vrstvě. Poklademe zbývající náplní a strouhankou a pokapeme olivovým olejem. Zapékáme cca 30 minut.