Taštičky tortelliny plněné kuřecím masem
Suroviny
- 40 g Špenát listový čerstvý
- 120 g Kuřecí prsa
- 120 g Žampiony čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Prosciutto sušené
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Nové koření mleté
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cibule
- 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 911 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 47 g
- Sodík 681 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 482 mg
- Draslík 429.4 mg
- Vláknina 10859.9 mg
- Vitamín A 10859.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme těsto z mouky, ze dvou špetek soli, čtyř rozšlehaných vajec a dvou lžic oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.
-
2
Kuřecí prsa vaříme asi deset minut v osolené vodě a necháme je zchladnout. V jiném rendlíku uvaříme špenát.
-
3
Poté z masa pokrájeného na kostky spolu s jednou lžící nakrájené cibule, vařeným špenátem a prosciuttem umixujeme náplň, vmícháme do ní jedno rozšlehané vejce, mleté nové koření a nastrouhaný parmezán. Náplň pod fólií uložíme do chladničky.
-
4
V mezičase připravíme omáčku. Do hlubšího kastrolu vlijeme smetanu, přidáme drobně posekaný česnek a vaříme asi tři minuty. Poté přidáme žampiony nakrájené na tenké plátky a dvě lžíce strouhaného sýra. Směs za stálého míchání vaříme asi tři minuty.
-
5
Na vaření taštiček vaříme v širším hrnci osolenou vodu.
-
6
Těsto rozdělíme na díly a z každého vyválíme tenkou placku. Z ní vykrajujeme kolečka o průměru pět centimetrů. Do středu kolečka klademe náplň a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Kolečko přehneme a okraje k sobě pečlivě přitiskneme. Vzniklý "půlměsíc" si obtočíme kolem palce a konce buď provlékneme a přitiskneme, nebo jen přitiskneme. Snažíme se zužitkovat i všechny odkrojky. Hotové taštičky po částech vaříme asi pět minut ve vroucí vodě. Poté je necháme řádně okapat, vsypeme do vyhřáté mísy a přelijeme omáčkou, posypeme zbylým parmezánem a drobně posekanou petrželovou nať. Ihned podáváme.