Bílá omáčka s kapary

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 35 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 126.1 mg
  • Draslík 96.3 mg
  • Vláknina 816 mg
  • Vitamín A 816 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar uvedeme do varu, odebereme co nejvíce tuku.

  • 2

    Do rozpuštěného másla vmícháme hladkou mouku a připravenou směs rychle vmícháme do vývaru.

  • 3

    Přilijeme smetanu a vaječný žloutek, přisypeme kapary a sekanou petržel.

  • 4

    Omáčku osolíme a opepříme a dochutíme citrónovou šťávou.

  • 5

    Necháme chvíli povařit.

Komentáře k receptu