Omáčka Cumberland

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Šalotka
  • 5 g Citronová kůra
  • 6 g Zázvor celý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 6 g Hořčice
  • 10 g Želé rybízové
  • 150 ml Víno portské
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 332.7 mg
  • Vláknina 7553.2 mg
  • Vitamín A 7553.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Přendáme do hrnce, přidáme šťávu z pomerančů, citrónu a rybízové želé.

  • 3

    Vše povaříme, přilijeme víno, vmícháme citrónovou kůru, hořčici, pepř, šalotku a nasekaný zázvor.

  • 4

    Necháme 2 minuty vařit, poté přidáme máslo.

  • 5

    Hotovu omáčku necháme vychladnout za pokojové teploty.

Komentáře k receptu