Obrácený karamelový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 5 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 131 mg
- Draslík 39.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malém hrnci rozpustíme cukrové kostky s 50 ml vody. Hrncem občas trochu zatřeseme, karamel ovšem nemícháme. Vaříme až do získání mahagonové barvy.
-
2
Hotový karamel nalijeme do připravených mističek.
-
3
Mléko povaříme s rozpůleným vanilkovým luskem. Poté přisypeme cukr a necháme vylouhovat po dobu 5 minut.
-
4
Z krému vyjmeme vanilkový lusk.
-
5
Vejce rozklepneme do mísy a postupně, za stálého míchání, přiléváme horké mléko. Hotový krém nalijeme do misek s karamelem.
-
6
Takto naplněné misky dáme péct ve vodní lázni při 160 °C na cca 45 minut.
-
7
Upečený krém necháme zcela vychladnout, jinak by nešel vyklepnout z misek. Po důkladném vychlazení překlopíme na servírovací talířky a zalijeme zbytkem karamelu.