Bílé fazole na bazalce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1114 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 3.5 mg
- Draslík 1924.9 mg
- Vláknina 31968.8 mg
- Vitamín A 31968.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole necháme před samotnou přípravou 8 hodin namočené ve studené vodě. Před vařením vodu slijeme.
-
2
Fazole přendáme do hrnce se studenou vodou a uvedeme k varu.
-
3
Necháme vařit 30 minut, poté slijeme.
-
4
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, vývar, sůl, pepř, koření a fazole. Směs uvedeme k varu a s přiklopenou pokličkou ji necháme vařit cca 2 hodiny, do změknutí fazolí.
-
5
Uvařené fazole dochutíme utřeným česnekem a nasekanou bazalkou.