Smažené kuřecí maso s medovo-hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Med včelí
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Ocet Sherry
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 218.7 mg
  • Draslík 604.2 mg
  • Vláknina 397 mg
  • Vitamín A 397 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčku si připravíme tak, že v misce rozmícháme med s hořčicí a sherry octem. Necháme stranou odležet.

  • 2

    Plátky kuřete omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2x2 cm. Osolíme a opepříme.

  • 3

    V další misce rozšleháme vejce, vložíme kousky masa a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku a opět promícháme tak, aby se kuřecí kousky celé obalily, a aby těstíčko neteklo.

  • 4

    Obalované kousky kuřete smažíme na rozehřátém olivovém oleji 15-20 minut dozlatova ze všech stran. Osmažené maso ještě jednou ochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Podáváme s miskou omáčky, do které maso namáčíme.

Komentáře k receptu