Caesarův salát
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Salát římský
- 1 ks Vejce slepičí
- 6 ks Sardelové řezy
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb toastový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 10 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 41 g
- Sodík 3215 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 147.7 mg
- Draslík 770.9 mg
- Vláknina 8250.3 mg
- Vitamín A 8250.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát očistíme, opláchneme a větší listy natrháme na menší kousky. Z toastů odkrojíme kůrku a střídky nakrájíme na kostky.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo a kostky toastů dozlatova opečeme na tzv. krutony. Po opečení je odložíme stranou a necháme vychladnout.
-
3
Oloupeme česnek, pokrájíme ho nahrubo a se sardelemi, vejcem, citronovou šťávou, hořčicí a worcesterskou omáčkou dáme do mixéru.
-
4
Suroviny mixujeme na nižší stupeň a postupně přiléváme olivový olej, dokud nevznikne dresink. Osolíme a opepříme.
-
5
Salát dáme do mísy, promícháme s dresinkem, ozdobíme krutony a posypeme strouhaným parmezánem.