Zapečený lilek s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 30 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 41.7 mg
- Draslík 521.3 mg
- Vláknina 11267.1 mg
- Vitamín A 11267.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky oloupeme a nakrájíme na 3 mm silná kolečka. Posypeme solí a v cedníku necháme okapat. Opláchneme, scedíme a osušíme.
-
2
Troubu si předehřejeme na 190 °C nebo na stupeň 5.
-
3
Kolečka lilku smažíme na několikrát na olivovém oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Do obdélníkové zapékací mísy klademe vrstvy lilku. Nahoru dáme dostatečné množství rajčat, nakrájených na tenké plátky, nastrouhaného čedaru, čerstvě nasekaných listů bazalky a najemno nasekaný česnek. Pečeme 20-30 minut.
-
4
Když je lilek téměř hotový, vytáhneme mísu z trouby, posypeme nastrouhaným parmezánem a vrátíme zpět. Pečeme, dokud se sýr nerozpustí a lehce nezhnědne.