Salát z hovězího masa s hořčicí
Suroviny
- 500 g Hovězí maso vařené
- 10 g Bazalka
- 10 g Petržel kudrnka
- 80 g Okurka salátová
- 10 g Estragon
- 75 ml Balsamico ocet
- 100 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Rajčata
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 38 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 247.7 mg
- Draslík 330.4 mg
- Vláknina 2674.5 mg
- Vitamín A 2674.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vychladlé vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky, rajčata také na kostičky, okurku na menší špalíčky. Bylinky posekáme najemno. Vařená vejce pokrájíme na plátky.
-
2
Všechny suroviny vložíme do salátové mísy, přilijeme ocet, olej, osolíme, opepříme a přidáme 2 lžíce pikantní hořčice. Dobře promícháme a dáme do lednice odležet.
-
3
Podáváme s bílým pečivem.