Paštika tří barev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 185 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 259.1 mg
- Draslík 672.2 mg
- Vláknina 9516.5 mg
- Vitamín A 9516.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a dobře omyjeme. Mrkev a tykev pokrájíme na menší kousky.
-
2
Takto připravenou zeleninu necháme uvařit ve vroucí osolené vodě cca 25minut. Každý druh zvlášť.
-
3
Jednotlivé druhy uvařené zeleniny rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladit.
-
4
Mrkvové pyré smícháme se 100ml smetany, 36g strouhanky, 2 vejci, 1/3 nasekané pažitky, 1 špetkou muškátového oříšku, špetkou solí a pepře. Stejný postup opakujeme i u tykvového a špenátového pyré.
-
5
Na výrobu paštiky použijeme formu s nepřilnavým povrchem nebo formu skleněnou. Oba druhy je nutné před naplněním ještě vymazat máslem.
-
6
Jako první do formy dáme pyré tykvové, následuje mrkvové a na závěr špenátové pyré.
-
7
Naplněnou formu zakryjeme alobalem potřeným máslem a ve vodní lázni pečeme při 180°C cca 45 minut.
-
8
Hotovu paštiku necháme 24 hodin vychladit v chladničce.