Paštika tří barev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mrkev kořen
  • 500 g Tykev
  • 18 g Strouhanka
  • 36 g Pažitka
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Muškátový oříšek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 185 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 259.1 mg
  • Draslík 672.2 mg
  • Vláknina 9516.5 mg
  • Vitamín A 9516.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a dobře omyjeme. Mrkev a tykev pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Takto připravenou zeleninu necháme uvařit ve vroucí osolené vodě cca 25minut. Každý druh zvlášť.

  • 3

    Jednotlivé druhy uvařené zeleniny rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladit.

  • 4

    Mrkvové pyré smícháme se 100ml smetany, 36g strouhanky, 2 vejci, 1/3 nasekané pažitky, 1 špetkou muškátového oříšku, špetkou solí a pepře. Stejný postup opakujeme i u tykvového a špenátového pyré.

  • 5

    Na výrobu paštiky použijeme formu s nepřilnavým povrchem nebo formu skleněnou. Oba druhy je nutné před naplněním ještě vymazat máslem.

  • 6

    Jako první do formy dáme pyré tykvové, následuje mrkvové a na závěr špenátové pyré.

  • 7

    Naplněnou formu zakryjeme alobalem potřeným máslem a ve vodní lázni pečeme při 180°C cca 45 minut.

  • 8

    Hotovu paštiku necháme 24 hodin vychladit v chladničce.

Komentáře k receptu