Zahuštěná krupičná polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Pšeničná krupice
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1.25 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 890 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 212.6 mg
  • Draslík 217.7 mg
  • Vláknina 2030.1 mg
  • Vitamín A 2030.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle lehce osmahneme krupici, přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou zeleninu a krátce opražíme. Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.

  • 2

    Nakonec polévku osolíme, přidáme koření, odstavíme ji z ohně a přilijeme smetanu s rozkvedlanými žloutky.

Komentáře k receptu