Zapečené mleté hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Brambory
  • 50 g Strouhanka
  • 60 g Sýr Gruyére
  • 200 ml Omáčka rajčatová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 106 mg
  • Draslík 884 mg
  • Vláknina 5573.2 mg
  • Vitamín A 5573.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme restovat dozlatova. Vložíme na cibulku mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku, přilijeme rajskou omáčku, přisypeme posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Promícháme a necháme podusit 10 minut.

  • 2

    Ochucené maso z hrnce přendáme do pekáčku, navrch položíme plátky brambor, zasypeme strouhankou a strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme 40 minut.

Komentáře k receptu