Zapečené mleté hovězí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 20 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 106 mg
- Draslík 884 mg
- Vláknina 5573.2 mg
- Vitamín A 5573.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme restovat dozlatova. Vložíme na cibulku mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku, přilijeme rajskou omáčku, přisypeme posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Promícháme a necháme podusit 10 minut.
-
2
Ochucené maso z hrnce přendáme do pekáčku, navrch položíme plátky brambor, zasypeme strouhankou a strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme 40 minut.