Caponata
Suroviny
- 90 g Cibule
- 40 g Olivy zelené
- 50 g Oříšky piniové
- 50 g Kapary
- 200 g Lilek
- 200 g Paprika červená
- 150 g Rajčata
- 60 g Celer řapíkatý
- 36 ml Olej olivový
- 100 ml Víno bílé
- 48 ml Ocet kvasný lihový
- 24 ml Protlak rajčatový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 14 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 319.2 mg
- Vláknina 6177.2 mg
- Vitamín A 6177.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Přidáme pokrájenou cibuli a celerovou nať.
-
2
Všechnu zeleninu, kromě rajčat, necháme 20 minut podusit na rozpáleném oleji. Poté přimícháme rajčata, rajčatový protlak, víno a pokrájené olivy.
-
3
Vše necháme 10 minut podusit.
-
4
Zeleninovou směs osolíme, opepříme, přimícháme ocet, kapary a piniové oříšky.
-
5
Servírujeme dobře vychlazené, ideální příprava je 1-2 dny před podáváním.