Caponata

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 58 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Cibule
  • 40 g Olivy zelené
  • 50 g Oříšky piniové
  • 50 g Kapary
  • 200 g Lilek
  • 200 g Paprika červená
  • 150 g Rajčata
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 36 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 48 ml Ocet kvasný lihový
  • 24 ml Protlak rajčatový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 319.2 mg
  • Vláknina 6177.2 mg
  • Vitamín A 6177.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Přidáme pokrájenou cibuli a celerovou nať.

  • 2

    Všechnu zeleninu, kromě rajčat, necháme 20 minut podusit na rozpáleném oleji. Poté přimícháme rajčata, rajčatový protlak, víno a pokrájené olivy.

  • 3

    Vše necháme 10 minut podusit.

  • 4

    Zeleninovou směs osolíme, opepříme, přimícháme ocet, kapary a piniové oříšky.

  • 5

    Servírujeme dobře vychlazené, ideální příprava je 1-2 dny před podáváním.

Komentáře k receptu