Makedonská směs s majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 187 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 311.2 mg
- Vláknina 10402.2 mg
- Vitamín A 10402.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a brukev oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Fazolové lusky zbavíme vláken a pokrájíme na menší kousky.
-
2
Hrášek vyloupeme z lusků a necháme 3 minuty zprudka vařit. Poté vyjmeme a zchladíme ve studené vodě. Stejným způsobem uvaříme i zbytek zeleniny, každý druh zvlášť.
-
3
Uvařenou zeleninu smícháme s majonézou, osolíme a opepříme dle chuti.
-
4
Směs je určena k rychlé konzumaci. Podáváme zdobené majonézou a vařenými vajíčky.