Zapečené broskve s citronem a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 9 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 9.2 mg
- Draslík 899.4 mg
- Vláknina 18373.2 mg
- Vitamín A 18373.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 240C.
-
2
Připravíme si oloupanou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů.
-
3
Broskve nahoře nařízneme křížem až k pecce, naskládáme do zapékací mísy, položíme na ně kousky másla, posypeme cukrem a ozdobíme polovinou bazalkových lístků.
-
4
Nalijeme citronovou šťávu, 2lžíce oleje, 12lžic vody a přidáme citronovou kůru. Vložíme do trouby a pečeme 25minut. Mezitím pravidelně poléváme šťávou.
-
5
Upečené broskve naskládáme na mísu a vodu slijeme do kastrůlku. Přidáme k ní šťávu ze zbylých citronů, přivedeme k varu a vaříme dokud nevznikne sirup. Do omáčky přidáme špetku pepře, zbylý olej a lístky bazalky, promícháme a nalijeme na broskve.
-
6
Ihned podáváme.