Polévka z tresky s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Treska aljašská
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Fazole Borlotti
  • 120 ml Olej olivový
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 27.8 mg
  • Draslík 379.8 mg
  • Vláknina 4128.3 mg
  • Vitamín A 4128.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme fazole a necháme ve větším množství vody bobtnat 12 hodin. Oloupeme cibuli, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme a omyjeme, očistíme celer a omyjeme. Mrkev a celer pokrájíme na kousky.

  • 2

    Zeleninu vhodíme do hrnce, přidáme oloupaný stroužek česneku, bobkový list a scezené fazole, vše zalijeme větším množstvím vody a uvedeme do varu. Fazole uvaříme a ke konci vaření osolíme.

  • 3

    Tresky stáhneme, vykostíme a pokrájíme na kusy. Osmažíme na oleji v pánvi do zlatova a udržujeme teplé.

  • 4

    Scedíme třetinu fazolí, propasírujeme sítem a propasírované fazole vratíme do hrnce s celými fazolemi. Patnáct minut před koncem vaření přidáme osmažené kusy tresky, vše promícháme. Hotovou polévku zalijeme zbývajícím olejem, opepříme čerstvě mletým pepřem a horkou podáváme.

Komentáře k receptu