Slaný dort s garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Pepř černý mletý
  • 250 g Rajčata
  • 100 g Sýr Feta
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 10 g Sůl
  • 30 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 300 g Směs na bezlepkový chléb bílý
  • 800 g Garnát obecný
  • 100 ml Olej olivový
  • 2 ks Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 997 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 2500 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 434.1 mg
  • Draslík 856 mg
  • Vláknina 9125 mg
  • Vitamín A 9125 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, pokrájíme na kostičky. Odkrojíme z pórků kořínky a vrchní zelenou tvrdou část, oloupeme vnější tvrdé listy, pórky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vyloupeme garnáty, odstraníme černé střívko, omyjeme a podélně překrojíme na poloviny. Rozdrobíme sýr feta.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni dusíme pod pokličkou 15 minut za občasného zamíchání kolečka pórků. Osolíme a opepříme. Chlebové těsto připravíme podle návodu. Válečkem rozválíme a vyložíme do dortové formy.

  • 3

    Smícháme sýr feta s nastrouhaným ementálem, směsí posypeme dno, rozložíme kolečka pórků a kostičky rajčat. Formu dáme na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

  • 4

    Vytáhneme formu z trouby, vložíme garnáty, zalijeme olejem a vrátíme do trouby, dokud garnáti nezčervenají. Slaný dort položíme na servírovací mísu, posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu