Slaný dort s garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 997 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 39 g
- Sodík 2500 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 434.1 mg
- Draslík 856 mg
- Vláknina 9125 mg
- Vitamín A 9125 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vařící vodě spaříme rajčata, pokrájíme na kostičky. Odkrojíme z pórků kořínky a vrchní zelenou tvrdou část, oloupeme vnější tvrdé listy, pórky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vyloupeme garnáty, odstraníme černé střívko, omyjeme a podélně překrojíme na poloviny. Rozdrobíme sýr feta.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni dusíme pod pokličkou 15 minut za občasného zamíchání kolečka pórků. Osolíme a opepříme. Chlebové těsto připravíme podle návodu. Válečkem rozválíme a vyložíme do dortové formy.
-
3
Smícháme sýr feta s nastrouhaným ementálem, směsí posypeme dno, rozložíme kolečka pórků a kostičky rajčat. Formu dáme na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
-
4
Vytáhneme formu z trouby, vložíme garnáty, zalijeme olejem a vrátíme do trouby, dokud garnáti nezčervenají. Slaný dort položíme na servírovací mísu, posypeme nastrouhaným parmezánem.