Vepřový špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Olej olivový
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Citrony
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 96.3 mg
  • Vláknina 4773 mg
  • Vitamín A 4773 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6362.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme maso a jablka na kostičky, citrón na plátky.

  • 2

    Nakrájené suroviny napichujeme na špejle.

  • 3

    V míse smícháme polovinu hořčice, polovinu pomerančové šťávy a olej.

  • 4

    Připravené špízy grilujeme 15 minut při častém otáčení, špízy potíráme připravenou marinádou.

  • 5

    Zbylé suroviny promícháme a podáváme se špízy.

Komentáře k receptu