Těstoviny s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Klobása vepřová
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 75 g Sýr Čedar
  • 450 g Těstoviny konzumní
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Feferony
  • 15 ks Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1559 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 5989 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 102.9 mg
  • Draslík 690.1 mg
  • Vláknina 36109.8 mg
  • Vitamín A 36109.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém silnostěnném rendlíku na lžíci oleje restujeme drobně krájenou větší cibuli. Po zhruba pěti minutách vmícháme pokrájenou klobásu zbavenou slupky a opět pět minut restujeme. Poté přisypeme česnek nakrájený nadrobno, pokrájená konzervovaná rajčata a feferonky, sušené oregano a zalijeme vývarem. Omáčku osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme zhruba deset minut, až omáčka zhoustne. Do omáčky přidáme vypeckované a rozpůlené olivy, polovinu nastrouhaného sýra a mícháme, dokud se sýr v omáčce nerozpustí.

  • 2

    V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě makarony na zkus, scedíme a udržujeme v teple.

  • 3

    Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, přelijeme omáčkou, řádně promícháme a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu