Těstoviny s klobásou
Suroviny
- 450 g Klobása vepřová
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 75 g Sýr Čedar
- 450 g Těstoviny konzumní
- 125 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Feferony
- 15 ks Olivy černé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1559 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 101 g
- Sodík 5989 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 102.9 mg
- Draslík 690.1 mg
- Vláknina 36109.8 mg
- Vitamín A 36109.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém silnostěnném rendlíku na lžíci oleje restujeme drobně krájenou větší cibuli. Po zhruba pěti minutách vmícháme pokrájenou klobásu zbavenou slupky a opět pět minut restujeme. Poté přisypeme česnek nakrájený nadrobno, pokrájená konzervovaná rajčata a feferonky, sušené oregano a zalijeme vývarem. Omáčku osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme zhruba deset minut, až omáčka zhoustne. Do omáčky přidáme vypeckované a rozpůlené olivy, polovinu nastrouhaného sýra a mícháme, dokud se sýr v omáčce nerozpustí.
-
2
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě makarony na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
-
3
Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, přelijeme omáčkou, řádně promícháme a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Ihned podáváme.