Špagety se slaninou a smetanou

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Pancetta
  • 450 g Těstoviny Spaghettini
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 810 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 31607.6 mg
  • Draslík 89.7 mg
  • Vláknina 6564.8 mg
  • Vitamín A 6564.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus a scedíme.

  • 2

    Mezi tím na pánvi na oleji restujeme asi deset minut pancettu pokrájenou na kostičky.

  • 3

    V hrnečku rozšleháme se smetanou vejce, osolíme je a opepříme.

  • 4

    Těstoviny vsypeme do hrnce, zalijeme vejci, přidáme opečenou slaninu a dvě lžíce strouhaného parmazánu. Pečlivě špagety promícháme, posypeme zbylým parmazánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu