Kávová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 11 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 22.9 mg
- Draslík 2061.1 mg
- Vláknina 37733.3 mg
- Vitamín A 37733.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouháme čokoládu a odložíme ji. Sýr ricotta, jogurt a cukr rozmixujeme na hladkou kaši, dáme do misky a smícháme s kávou, skořicí, vanilkovým extraktem a nastrouhanou čokoládou.
-
2
Hmotu upravíme do nádoby a 90 minut mrazíme. Potom ji vyjmeme, dáme do misky a důkladně ušleháme. Vrátíme do nádoby a znovu uložíme na 90 minut do mrazáku.
-
3
Uvedený postup šlehání a mrazení ještě jednou opakujeme. Hotovou zmrzlinu upravíme do misek, ozdobíme hoblinkami čokolády a podáváme.