Garnáti v pekáči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1718 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 412 mg
- Draslík 607.2 mg
- Vláknina 2925 mg
- Vitamín A 2925 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Granáty omyjeme, ostrým nožem je podélně rozřízneme na poloviny a odstraníme z nich černé střívko. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je do cedníku okapat a potom je pokrájíme na kostičky. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a lehce podrtíme. Omyjeme petrželku a bazalku, osušíme a jemně nasekáme.
-
2
Vytřeme olejem dno pekáče, vložíme garnáty, přidáme česnek a pokrájená rajčata, přilijeme víno. Zalijeme vše zbývajícím olejem, posypeme částí nasekané petrželky a bazalky, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Dáme pekáč na 8-10 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Vytáhneme pekáč z trouby, posypeme hotový pokrm zbývající nasekanou petrželkou a bazalkou a horký podáváme na stůl.