Kapr po vinařsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 11 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 738.9 mg
- Vláknina 1607.5 mg
- Vitamín A 1607.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrábeme z kapra šupiny, vykucháme ho, promyjeme, osolíme a lehce obalíme v mouce. V pánvi ho osmažíme na mírném plameni na rozehřátém másle, zalijeme vínem, necháme víno vyvařit, přidáme rajčatový protlak rozředěný v 1 dl vlažné vody a uvedeme směs do varu. Je-li třeba, přilijeme ještě trochu vody.
-
2
Oloupeme stroužky česneku, vyřízneme z nich případný zelený střed. Omyjeme a osušíme petrželku, nasekáme ji společně s česnekem. Kapra vykostíme, přemístíme rybí maso s omáčkou na servírovací mísu, posypeme vše nasekanou směsí petrželky s česnekem a ihned podáváme na stůl.