Kuřeci frikasé

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 120 g Jogurt nízkotučný
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 hrnek Hrášek mražený
  • 1 hrnek Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 97.8 mg
  • Draslík 1016.6 mg
  • Vláknina 13832.9 mg
  • Vitamín A 13832.9 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme mouku, osolíme a opepříme a pak v ní obalíme kousky kuřecího masa. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibulky a česnek a opékáme za občasného míchání 5 minut. Potom přidáme kuřecí maso a za stálého míchání opékáme 10 minut. Maso nesmí zhnědnout.

  • 2

    Postupně přiléváme kuřecí vývar, potom přidáme mrkev, celer a hrášek. Pánev přikryjeme pokličkou a směs dusíme 5 minut. Přidáme papriku a žampiony, pánev znovu přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme dalších 10 minut.

  • 3

    Do směsi na pánvi přimícháme jogurt, nakrájenou petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Vše prohřejeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu