Farmářská polévka s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 175 g Tuřín
  • 50 g Paprika sterilovaná
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 50 g Těstoviny Rigatoni
  • 30 ml Olej olivový
  • 1500 ml Vývar zeleninový
  • 15 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 280 g
  • Sodík 2613 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 1019.3 mg
  • Vláknina 29905.4 mg
  • Vitamín A 29905.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme si olej, na kterém osmažíme nakrájenou cibuli, přilijeme rajčatový protlak, a vložíme nakrájenou zeleninu, sterilované papriky, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchámea při mírné teplotě necháme vařit pod poklicí 30 minut.

  • 2

    Přidáme těstoviny a necháme vařit dalších 5 minut.

  • 3

    Nakonec vložíme fazole, necháme 2-3 minuty ohřát, přisypeme petržel a podle chuti dokořeníme.

  • 4

    Můžeme podávat s nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu