Kuřecí řízek s bramborovou kaší
Suroviny
- 550 g Brambory
- 600 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Šafrán
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.333333 hrnek Mléko odtučněné
- 5 hrnek Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 20 g
- Sodík 2582 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 1816.5 mg
- Vláknina 16335.8 mg
- Vitamín A 16335.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.7 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory, česnek a šafrán dáme do hrnce, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a brambory vaříme asi 20 minut.
-
2
Kuřecí řízky potřeme po obou stranách polovinou olivového oleje a citronovou šťávou. Posypeme tymiánem, koriandrem. Rozehřejeme grilovací pánev a řízky na ní opékáme 5 minut po každé straně.
-
3
Brambory s česnekem a šafránem scedíme a vrátíme do hrnce. Přidáme zbývající olivový olej a mléko, podle chuti osolíme a opepříme a rozmixujeme na kaši. Kaši rozdělíme na talíře, navrch dáme kuřecí řízek a ozdobíme snítkami tymiánu.