Polévka s těstovinami a čočkou
Suroviny
- 175 g Čočka jedlá
- 25 g Máslo čerstvé
- 50 g Těstoviny Rigatoni
- 45 ml Olej olivový
- 1000 ml Voda pitná
- 1750 ml Vývar zeleninový
- 30 ml Rajčatová pasta
- 1 ks Cibule
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Bazalka
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2187 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 15.4 mg
- Draslík 1172.4 mg
- Vláknina 37495.4 mg
- Vitamín A 37495.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.3 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku společně s rozmačkaným stroužkem česneku vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme přibližně 20 minut, aby čočka měkla. Poté slijeme a čočku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Na rozehřátý olej smíchaný s polovinou udaného množství másla vložíme nakrájený celer a cibuli a necháme vařit.
-
3
Když je zelenina už měkká, přidáme pastu ze sušených rajčat, čočku a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, bazalkou a tymiánem a vaříme přibližně 30 minut.
-
4
Poté vložíme do vývaru těstoviny a necháme ještě vařit 7 minut. Občas promícháme, aby se těstoviny neslepily.
-
5
Ke konci vaření dáme do vývaru rozpustit zbylé máslo. Polévku dochutíme a můžeme servírovat.