Brokolicová minestrone s ančovičkami
Suroviny
- 300 g Brokolice
- 200 g Těstoviny Orecchiette
- 50 g Sýr Parmezán
- 50 g Ančovičky konzervované
- 30 ml Olej olivový
- 45 ml Víno bílé
- 500 ml Vývar zeleninový
- 200 ml Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1327 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 21.4 mg
- Draslík 538.5 mg
- Vláknina 11129.8 mg
- Vitamín A 11129.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek, chilli a 2 okapané nakládané ančovičky. Za stálého míchání smažíme 5 minut.
-
2
Poté vmícháme rajčatový protlak, přilijeme víno, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, přikryjeme poklicí a při mírné teplotě vaříme 15 minut.
-
3
Přilijeme vývar, přidáme růžičky brokolice, těstoviny a uvedeme opět do varu. Za častého míchání vaříme 7 minut, až jsou těstoviny hotové. Podle chuti dokořeníme.
-
4
Nastrouhaný sýr podáváme na talířku zvlášť.